“Shtëpia e Zanës” fiton gjyqin ndaj gjigandit të modës, gruaja e shqiptarit: Jam më e lumtura në botë

Amber Kotrri, pronarja e një butiku të vogël, të quajtur “House of Zana” thotë se është më e lumtura në botë pasi fitoi një betejë ligjore me gjigantin e modës “High Street”, Zara.

Zonja Kotrri, bashkëshorti i së cilës është shqiptar, i vendosi emrin “Zana” butikut pikërisht nga Shqipëria, sepse të tilla do të ishin klientet që do të vinin aty.

Kotrri, e cila drejton “House of Zana”, me bazë në Darlington, i ishte thënë nga Zara që biznesi i saj ishte identik në koncept. Zara kishte argumentuar se kishte një shkallë të lartë ngjashmërie vizuale midis dy markave.

Por një gjykatës zbuloi se lidhja ishte shumë e parëndësishme dhe nuk kishte kopjim. Mamaja e tre fëmijëve, zonja Kotrri thotë se marrëveshja me avokatët i ka kushtuar kohë të humbur me fëmijët e saj. Ajo tha se gjykimi ishte një peshë e rëndë e hequr nga supet.

“Ka zgjatur më shumë se një vit dhe ka sjellë shumë stres në jetën time, në shtëpi, si nënë e tre fëmijëve të vegjël, si dhe në biznes, pasi ka pasur orë e orë të tëra për përgatitjen e dokumenteve. Data e lindjes së vajzës sime përkoi me kohën kur u caktua prova e fundit, kështu që nuk ka qenë e lehtë,” tha ajo.

Zonja Kotrri tha se kishte marrë një email që e informonte për vendimin e gjykatës ndërsa ishte në një vizitë në teatër me tre fëmijët e saj – por iu deshën disa ditë për të gjetur guximin për ta hapur atë. Megjithatë, ajo tha se pa fjalët “opozita është e pasuksesshme” dhe ishte e lehtësuar që do të ishte në gjendje të vazhdonte të rriste biznesin.

Në maj, zonja Kotrri, e cila përfaqësonte veten në gjykatë, tha në seancën se nuk kishte nuk kishte gjasa për të ngatërruar markat e se ato nuk ngjanin me njëra-tjetrën.

Zara kishte argumentuar se aplikacioni për markën tregtare House of Zana duhet të refuzohej sepse ishte shumë i ngjashëm në emër, gjë që mund të rezultojë në ngatërrimin e një marke tregtare me një tjetër nga klientët.

Ajo tha se mund të përbënte një “kërcënim serioz” për Zarën nëse tregu ishte i mbushur me marka që dukeshin të ngjashme.

Megjithatë, përfaqësuesi i gjykatës Matthew Williams vendosi se çdo “lidhje” e bërë nga klientët midis House of Zana dhe Zara do të ishte shumë e parëndësishme për të rezultuar në një shfrytëzim të reputacionit të Zara.

Zonja Kotrri, e cila përfaqësoi veten gjatë gjithë gjykatës, tha se shpresonte se rezultati i saj do të fuqizonte të tjerët Ajo ka akuzuar më parë Zarën për sjellje shumë frikësuese në marrëdhëniet e saj me të.

“Kushdo që është në një pozicion të ngjashëm do t’i thoja, vazhdoni të luftoni, do t’ia vlejë në fund – jini të guximshëm dhe injoroni mënyrën kërcënuese të shkronjave ligjore. besoni tek vetja!”, tha ajo.

Inditex, kompania mëmë e Zara – është një nga grupet më të mëdha të modës në botë me 6,477 dyqane, duke përfshirë Bershka, Pull & Bear dhe Massimo Dutti.

Një zëdhënës i Zara tha se ndërsa ata nuk donin të komentonin vetë gjykimin, kompania vazhdon t’i urojë zonjës Kotrri dhe biznesit të saj sukses në të ardhmen.