Sa është pasuria e Drake dhe sa fiton ai në vit?

Drake, një nga figurat më me ndikim në industrinë e muzikës, ka ndërtuar një karrierë mbresëlënëse që kur u shfaq për herë të parë në skenë në vitin 2001.

I njohur fillimisht për rolin e tij në serialin televiziv kanadez “Degrassi: The Next Generation”, Drake kaloi në muzikë në vitin 2006 dhe shpejt u bë një emër i njohur. Albumi i tij debutues “Thank Me Later”, i publikuar në vitin 2010, kryesoi listat dhe ai ka ruajtur dominimin e tij që atëherë.

Deri tani, pasuria neto e Drake vlerësohet të jetë 250 milionë dollarë. Kjo shifër është një dëshmi e suksesit të tij të jashtëzakonshëm në sipërmarrje të ndryshme, duke përfshirë muzikën, aktrimin dhe biznesin.

Gjatë gjithë karrierës së tij, Drake ka fituar më shumë se 500 milionë dollarë, një shumë marramendëse që nxjerr në pah pozicionin e tij si një nga artistët më të paguar në botë.

Fitimet vjetore të Drake kanë ndryshuar ndjeshëm gjatë viteve.

Mes qershorit 2017 dhe qershorit 2018, ai fitoi 45 milionë dollarë, dhe vetëm në vitin 2017, të ardhurat e tij arritën në 95 milionë dollarë. Vitin pasues e pa atë duke sjellë 75 milionë dollarë, dhe nga qershori 2018 deri në qershor 2019, ai fitoi 50 milionë dollarë.

Aktualisht, Drake fiton rreth 30 milionë dollarë në vit, kryesisht nga muzika e tij, turnetë dhe sipërmarrjet e ndryshme të biznesit. Një rritje e konsiderueshme në vlerën e tij neto erdhi nga kontrata e tij e vitit 2022 me Universal Music Group.


Shtuar 27.05.2024 18:40

Tags: ,