Kampionati Evropian i shahut për të rinj

Nga data 15 deri më 21 tetor 2021 u zhvillua kampionati hibrid online i shahut për të rinjtë e kategorive të moshave 08, 10, 12, 14, 16, 18 dhe 20 vjeç.

Kampionati Evropian i shahut për të rinj u mbajtë në ambientet e ShMP “Jahja Kemal”.

Përfaqësuesi më i mirë i Maqedonisë ishte Andrej Veljanoski, i cili fitoi vendin e 16-të me 5 pikë nga 9 ndeshje. Përfaqësuesi ynë i vetëm që arriti të fitojë mbi 50% të pikëve.

Andrej Veljanoski është anëtar i klubit të shahut Gambit Aseko-SEE nga Shkupi dhe nxënës në ShMP “Jahja Kemal”.


Shtuar 24.10.2021 17:53