Zgjidhet dilema! Ky është ndryshimi i vetëm midis Pepsit dhe Coca Colës

Ndryshimi midis Pepsit dhe Coca-Colës mund të jenë një nga debatet më të mëdha të pijeve të të gjitha kohërave. Një ndarje e fortë midis të fiksuarve të Coca Cola dhe entuziastëve të Pepsi ka ekzistuar gjithmonë. Megjithatë, të dy pijet janë praktikisht identike në çdo mënyrë nga ngjyra e tyre e shurupit të karamelit dhe deri tek përbërësit e tyre. Të dy pijet e gazuara përmbajnë natriumi, sheqeri, uji të gazuar, shurup me fruktozë të lartë, , acid fosforik, kafeinë dhe ngjyrues natyrore.

Megjithëse ngjashmëritë e tyre të shumta, ende u japin njerëzve dy përvoja shumë të ndryshme në shije, gjë që shpjegon pse njerëzit preferojnë njëra mbi tjetrën.

Në Blink, një libër për marrjen e vendimeve dhe të menduarit, nga autori dhe gazetari, Malcolm Gladwell, ai shkruan, “Pepsi është më i ëmbël se Coke dhe karakterizohet gjithashtu nga një shpërthim i aromave të agrumeve, ndryshe nga shija e rrushit-vanilje e Colës. Coce Cola nuk ka acid limoni.

Përveç kësaj, Pepsi gjithashtu ka dy gramë sheqer më shumë se Cola. Këto dy dallime delikate i japin Pepsit shijen e saj të ëmbël, që njerëzit ose duan ose urrejnë. Plus, 15 mg shtesë të natriumit në një kanaçe të Colës mund të shpjegojnë se pse ajo ka më shumë shije.