Vuani nga artriti? Bëjini “bllok” këtij produkti për këtë arsye

Artriti reumatoid është një sëmundje e rëndë inflamatore, e karaterizuar nga dëbosimi i nyjeve dhe indeve të kockave që prek gati 1% të popullisë në botë.

Mund të shfaqet në çdo moshë ehde pse të dhënat e ndryshme kanë treguar se target grupi më i rrezikuar i përket moshës 20-50 vjeç. Interesant është fakti se femrat rrezikojnë 3 herë më shumë sesa meshkujt të shfaqin artrit reumatoid.

Kjo sëmundje e rëndë autoimune shkakton deformim të dukshëm të kockave sic duket në foto, ndjenjën e vazhdoeshme të ngurtësisë dhe kufizon aftësinë për të lëvizur.

Në artikullin e sotëm, ju njohim me ushqimet që nuk duhet të hani nëse vuani nga artriti:

1.Nënproduktet e qumështit: Pjesa më e madhe e nënprodukteve të qumështit përmbajnë kazeinë, një lloj proteine e cila shkakton infl amacion. Studimet e ndryshme kanë treguar se kazeina irri ton indet që rrethojnë nyjet duke shkaktuar dhi mbje dhe inflamacion të tyre.

2.Vaj misri: Vaji i misrit përmban nivele të larta të acideve yndyrore Omega-6. Këto të fundit çekuilibrojnë balancën e acideve yndyrore Omega-3 duke shkaktuar inflamacion të nyjeve. Hiqni dorë edhe nga vajrat si vaji i farave të rrushit dhe vaji i sojës.

3.Ushqimet e skuqura dhe të përpunuara: Një studim i vitit 2009, arriti në përfundimin se ushqimet e skuqura dhe të përpunuara përmbajnë një toksinë të quajtur glycation, e cila ndikon drejtpërdrejt në oksidimin e indeve lidhëse të nyjeve dhe qelizave të tjera trupore.

4.Kripa: Nëse e teproni me sasinë e përditshme të kripës, trupi mbledh sa më shumë ujë dhe si pasojë rritet presioni në enët e gjakut. Sa më shumë rritet presioni i gjakut, aq më shumë shtohen dhi mbje e artritit.

5.Domatet, patëllxhanët dhe specat: Këto tre perime janë shumë të ushqyeshme dhe nuk duhet të mungojnë në shportën tuaj të konsumit, por jo nëse vuani nga artriti.

Ato përmbajnë alkaloide me veti pro-infalamatore që siç e tregon edhe vetë emri i tyre rrisin inflamacionin e nyjeve,do t’iu jemi mirenjohes nese do te na ndihmonit që të mirmbajmë faqen vetëm duke shtypur(mbi foton) që ndodhet më poshtë