Si të krijoni një garderobë me gjëra që mund t’i vishni përgjithmonë

E kemi thënë dhe përsëritur disa herë që moda do bëjë xhirot e saj nga trendi në trend dhe në fund kthehet sërish në bazë: tek gjërat që s’njohin kohë! Tendenca për t’u kthyer tek klasikja është jo vetëm nevojë, por dhe vendim i zgjuar pasi padashje, keni ndërtuar një garderobë që mund të rezistojë për dekada me radhë.

Ç’duhet të keni parasysh para se ta krijoni atë?

1. S’ka nevojë të fiksoheni pas sasisë.

Mjafton të strukturoni mendimet. Fillimisht listoni çfarë ju duhet dhe limitojeni dollapin duke bërë blerje të zgjuara, por më të mira!

2. Merr pak kohë para se ta rinovosh

Kjo është një provë që mund t’i bësh vetes. Pasi ke pastruar dollapin, mos nxito t’i zëvendësosh me veshje të reja. Jeto për 1 ose 2 muaj me veshjet më të mira që seleksionove dhe kupto që s’duket dhe aq keq jeta me pak rroba.

3. Ji e vërtetë me veten për çfarë të duhet/përshtatet me stilin tënd

Nëse 70-80% të kohës e kalon me punë nga shtëpia, prioritetet në veshje ndryshojnë. Mos bëni shpenzime të kota nisur vetëm nga një trend i ri që ndoshta, s’bën fare për stilin dhe natyrën tuaj.

Ç’nënkupton një garderobë klasike?

1. Një xhaketë lëkurë që jeton përgjithmonë

Si të krijoni një garderobë me gjëra që mund t'i

2. Një palë pantallona klasike (jo domosdoshmërisht të zeza)

Si të krijoni një garderobë me gjëra që mund t'i

3. Një pulovër të thjeshtë me ngjyrë të kombinueshme

Si të krijoni një garderobë me gjëra që mund t'i

4. Ky fund, është blerje 100% e zgjuar!

Si të krijoni një garderobë me gjëra që mund t'i

5. Një bluzë e zezë

Si të krijoni një garderobë me gjëra që mund t'i

6. Një palë çizme të zeza lëkure

Si të krijoni një garderobë me gjëra që mund t'i

7. Xhinse blu

Si të krijoni një garderobë me gjëra që mund t'i

8. Një këmishë e bardhë

Si të krijoni një garderobë me gjëra që mund t'i

9. Një palë balerina të tilla, quajini investim

Si të krijoni një garderobë me gjëra që mund t'i

10. Fustan i trikotuar për çdo rast/orë

Si të krijoni një garderobë me gjëra që mund t'i

11. Një çantë klasike të zezë që mban gjithçka brenda

Si të krijoni një garderobë me gjëra që mund t'i

12. Një pallto të plotë

Si të krijoni një garderobë me gjëra që mund t'i

13. Taka të rehatshme

Si të krijoni një garderobë me gjëra që mund t'i

14. Një kostum për evente të rëndësishme

Si të krijoni një garderobë me gjëra që mund t'i

Si të krijoni një garderobë me gjëra që mund t'i

15. Një rrip bazik që shkon me çfarëdo

Si të krijoni një garderobë me gjëra që mund t'i

16. Një çantë të vogël

Si të krijoni një garderobë me gjëra që mund t'i


Shtuar 20.03.2021 13:46