Si ndikon ajri i detit te plazhistët

Viktorianët gjithmonë thanë se ajri i detit ka përfitime shëndetësore – dhe rezulton se ata kishin të drejtë.

Studimet tregojnë se vetëm frymëmarrja e tij ndihmon trurin dhe trupin të prodhojnë kimikatet që ju nevojiten për t’ju mbajtur të ekuilibruar, të mirë dhe të shëndetshëm.

Dr Rachel Taylor, një neuroshkencëtare kryesore, shpjegon: ‘Kur njerëzit marrin frymë në ajrin e detit, jonet që përmbahen në të ndihmojnë në rritjen e funksionimit elektrik të trurit me 47 përqind si dhe në krijimin e rrugëve të reja nervore, të cilat – thënë thjesht – ju lejon të mendoni me më shumë qartësi.’

Neuroshkencëtari shton se një udhëtim në plazh mund t’ju japë gjithashtu një ndjenjë positive. Bregu është një mjedis për të gjithë dhe është veçanërisht i mrekullueshëm për adoleshentët që luftojnë me vetëvlerësimin. Kur shikoni përreth jush dhe lidheni me mjedisin, kuptoni se ka diçka më të madhe se ju.


Shtuar 19.07.2023 18:26

Tags: , , ,