Varianti Delta dhe fëmijët: Çfarë duhet të dinë prindërit

Ndërsa varianti shumë transmetues i Deltës vazhdon të përhapet, shumë njerëz shqetësohen se çfarë do të thotë kjo për fëmijët e pavaksinuar.

Fëmijët, në pjesën më të madhe, janë kursyer nga ndërlikimet serioze të Covid-19 gjatë gjithë pandemisë.

“Fëmijët nuk kanë përjetuar pasoja të rënda të Covid-19 dhe kanë më pak të ngjarë ta përhapin atë. Unë mendoj se kjo mbetet e vërtetë edhe për variantin Delta, pavarësisht titujve të frikshëm,” -tha për Healthline Dr. Amesh Adalja, një ekspert i sëmundjeve infektive dhe një studiues i vjetër në Johns Hopkins Qendra Universitare për Sigurinë Shëndetësore.

Varet gjithashtu nga shëndeti themelor i fëmijës.

Ashtu si të rriturit, fëmijët që kanë probleme shëndetësore kanë një rrezik më të madh të ndërlikimeve.

Fëmijët e shëndetshëm ka të ngjarë të zhvillojnë simptoma të njëjta me sëmundjet e tjera të zakonshme të frymëmarrjes, ndërsa fëmijët me probleme themelore mjekësore kanë një rrezik më të madh që të kenë simptoma më serioze dhe duhet të marrin masa paraprake më të rrepta.

Mënyra më efektive për të mbrojtur fëmijët që nuk janë ende të kualifikuar për vaksinën është sa më shumë të rritur të vaksinohen.


Shtuar 28.07.2021 13:21