Ndaloni lehtësisht marramendjet me këtë truk të thjeshtë

Carol Foster MD, Profesore e Asociuar e Otolaringologjisë në Spitalin Universitar të Kolorados, e di trukun që ju nevojitet për vertigon. Sipas një raporti në një stacion në Denver, kjo teknikë, e quajtur një manovër gjysmërrethore, ka ndihmuar të sëmurët me vertigo, si në Denver ashtu edhe në Arabinë Saudite.

Për t’u marrë me vertigon, fillimisht gjunjëzohuni. Kthejeni kokën lart, duke parë tavanin dhe më pas vendoseni në dysheme, sikur të përgatiteni të bëni një gomar. Pastaj kthejeni kokën anash, sikur të shikoni bërrylin tuaj të majtë. Ndaloni dhe merrni frymë derisa marramendja të largohet. Kthejeni kokën në qendër dhe ngrijeni në mënyrë që të jetë në linjë me shpinën. Ngrihuni shpejt dhe marramendja, për mrekulli do të zhduket.

Dr. Foster bën shaka se “shpreson të heqë qafe të gjitha marramendjet në botë”. Kjo teknikë mund t’ju ndihmojë.


Shtuar 17.11.2021 16:03