Ju duhet vetëm ujë i gazuar dhe një presh, metoda që ul nivelin e sheqerit dhe kolesterolin

Përbërësit: 1 preshë i hollë i vjetër, i freskët me rrënjë dhe 1.5-2 litra ujë të gazuar/mineral

Procedura: një fletë presh merret dhe tundet nga toka. Rrënja duhet të ruhet, e freskët dhe e padëmtuar. Lani për një kohë të gjatë nën ujë të rrjedhshëm të ftohtë, derisa të lahet papastërtia më e vogël nga ajo.

Gjithashtu lani mirë gjethet dhe çdo kalim ku mund të mbahen papastërtitë . Vetëm majat e gjetheve, të cilat zakonisht thahen, priten nga gjethet.

Nëse preshi është shumë i gjatë, priteni atë në dy ose tre pjesë për ta vendosur në një shishe 2 litra. Shishja gjithashtu duhet të lahet plotësisht paraprakisht.

Pastaj shishja mbushet me ujë të gazuar dhe mbyllet me kapak. Shkundni shishen dhe lëreni në të ftohtë për 24 orë. Në ndërkohë, shishja duhet të tundet 5-6 herë në mënyrë që uji të fermentohet.

Do të ishte më mirë ta përgatisni këtë në mëngjes, në mënyrë që të filloni të pini mëngjesin tjetër. Nuk ka do zë të caktuar, ju mund të pini të gjithë lëngun në vend të ujit gjatë ditës.

Kjo dozë e vetme është e mjaftueshme për 24 orë. Një dozë e re përgatitet për ditën tjetër, dhe e gjithë terapia zgjat një muaj. Pas një muaji, bëni një pushim prej 7 ditësh, kontrolloni sheqerin në gj. ak dhe nëse është e nevojshme, përsëritni edhe një herë. Preshët nuk hidhen, hahen si sallatë.