Cila është gjëja e parë që duhet të bëni kur nuk ndiheni mirë psikologjikisht

Ka një mënyrë efektive për t’u ndjerë mirë nuk ndiheni rëndë psikologjikisht.

Në vend që të shmangni ose refuzioni emocionet tuaja negative, duhet t’i pranoni ato. Ajo që duhet të bëni është të krahasoni procesin e emocioneve negative me dhimbjen e zakonshme të barkut.

Pra, çfarë të bëni nëse në një moment ndiejmë dhimbje barku? Zakonisht do të përpiqeni të shihni se çfarë mund të hani dhe të gjeni arsyen pse ju ndodhi. Pikërisht e njëjta gjë duhet të ndodhë në rastin e emocioneve.

Thojini vetes: “Nuk po ndjehem mirë”, “Çfarë po ndodh me mua sot?”

Mund të tingëllojë si e vështirë ose qesharake, por shumë studime konfirmojnë se pranimi i ndjenjave tuaja jo aq të kënshme, do ju bëjë të ndihemi më mirë, më të lumtur dhe më të lehtësuar./albeu.com


Shtuar 17.05.2021 15:11