A e dini si përhapen mikrobet?

Para se të mësoni për teknikën e duhur për larjen e duarve të fëmijëve tuaj, është e rëndësishme të kuptoni mënyrat se si mikrobet mund të përhapen. Këtu janë mënyrat më të zakonshme në të cilat mikrobet e rrezikshme përhapen tek fëmija juaj përmes prekjes.

  • Prekja e sipërfaqeve të ndyra është mënyra më e zakonshme që mikrobet mund të përhapen tek fëmija juaj. Dhe nuk janë vetëm dyshemetë! Sipërfaqet e zakonshme si kompjuterat, pajisjet e banjës, (madje edhe dorezat e dyerve!), E kështu me radhë, të cilat ndahen nga shumë individë, mund të bëhen terren për mikrobe.
  • Të luash në papastërti është një tjetër aktivitet i preferuar i fëmijëve që shkakton përhapjen e mikrobeve. Kjo është veçanërisht e keqe për shkak të sasisë së përbërësve jo higjienikë me të cilët ekspozohet papastërtia që luajnë fëmijët.
  • Nëse fëmija juaj është ende i veshur me pelena, ai mund të drejtojë duart mbi dhe brenda pelenave të tij, të cilat janë të ndyra dhe mund të jenë burim i mikrobeve që hyjnë në trupin e tij.
  • Mikrobet përhapen zakonisht kur fëmija juaj prek dikë që është i sëmurë ose do të sëmuret.
  • Bakteret e këqija janë rreth e rrotull fëmijës tuaj, madje edhe në ushqim. Nëse fëmija juaj prek ushqim të keq ose ujë, këto baktere mund ta kontaminojnë atë gjithashtu.
  • Ekspozimi ndaj mikrobeve dhe baktereve mund të ndodhë përmes djersës. Fëmija juaj mund të kontraktojë sëmundje duke prekur djersën tuaj, apo edhe djersën e tij, që është ndotur nga mikrobet që vijnë nga ajri.


Shtuar 3.04.2021 14:44