Kujdes! Ata që pinë cigare të dredhur duhet ta lexojnë këtë

Sipas hulumtimeve të fundit, duhanpirësit e cigareve janë në rritje. Por besimi i tyre se kjo është e mirë për shëndetin e tyre në lidhje me pirjen e një cigareje industriale duhet të ndalet.

Sipas ekspertëve, ajo është po aq e keqe sa një cigare e zakonshme industriale dhe shumë studiues tani pohojnë se është edhe më e keqe se ajo e fabrikës.

Arsyet;

1) Shumica e duhanpirësve të cigareve nuk përdorin filtër.

Sipas ekspertëve, filtri, si në cigaret “të gatshme” dhe në përdredhje, ruan rreth 40% të kimikateve që përmban katrani. Pra, edhe nëse një filtër ka një cigare, ajo do të shkaktojë dëme në trupin tuaj.

2) Cilësia e diskutueshme e letrës së cigares.

Letra e përdorur për përdredhjen, por edhe për pjesën tjetër të cigareve përmban nitrate, të cilat ndihmojnë në djegien më të mirë të tymit. Në bazë të cilësisë së saj, ajo klasifikohet në dy kategori: A dhe B. Sa më poroze të jetë letra, aq më shumë ajër kalon, duke e bërë cigaren më të lehtë. Shumica e cigareve të gatshme prodhohen me letër cigareje cilësore, ndërsa për adhuruesit e twist-it askush nuk mund të garantojë një gjë të tillë.

3) Përmbajtja e katranit dhe nikotinës.

Përdredhja është po aq e rrezikshme sa çdo lloj cigareje tjetër, për shumë arsye. Para së gjithash, çdo duhanpirës e bën si të dojë. Më e hollë ose më e trashë, duke përdorur respektivisht pak a shumë tym. Pra, ai nuk mund ta dijë përmbajtjen e nikotinës dhe katranit.

4) Miti: “Unë pi më pak duhan”

Argumenti i shumë atyre që preferojnë twist-in, pra “bëjnë më pak cigare” në krahasim me të moshuarit, sipas ekspertëve nuk është i vlefshëm. Arsyeja është se megjithëse kanë nevojë për kohë për ta rregulluar dhe në fillim ky proces mund të jetë i lodhshëm, por më pas ata mësohen me të, kështu që kthehen shpejt dhe pinë duhan si më parë.

5) Pajisjet e mbështjelljes:

“Vegla” e fundit e çdo duhanpirësi, “pajisjet e mbështjelljes”, të cilat kufizojnë kohën në minimum dhe shpesh konsiderohen si një “lodër” në dorën e çdo duhanpirësi, është treguar se i shtyjnë ata të konsumojnë më shumë cigare, duke i dhënë një ndjenjë kënaqësie dhe gëzimi./albeu.com/


Shtuar 9.11.2021 10:57