Këto janë idetë e gabuara me të cilat jemi rritur, shkenca i ka mohuar ato

Që në moshë të re, mësuam se skicat “vrasin” ose se Muri i Madh i Kinës mund të shihet nga hëna, siç bëjnë shumë mite të tjera. Megjithatë, shkenca ka vërtetuar të kundërtën.

Gjuha

Janë pesë shije bazë që dallojmë: e hidhur, e ëmbël, e kripur, e thartë dhe (shija e ushqimeve të pasura me proteina). Megjithatë, të gjitha shqisat e shijes vijnë nga e njëjta pjesë e gjuhës. Kështu, gjuha nuk ndahet nga shijet, siç kemi besuar deri tani, shkruan albeu.com.

Demat

Demat nuk i shohin ngjyrat, por reagojnë ndaj lëvizjeve dhe shohin një kërcënim në tore. Flamuri i kuq nuk do të thotë asgjë për ta.

Peshkaqenët

Miti se peshkaqenët nuk mund të preken nga kanceri është përhapur në internet, edhe pse është vërtetuar se peshkaqenët nuk janë rezistent ndaj kësaj sëmundjeje, veçanërisht ndaj kancerit të lëkurës.

Personat e zhdukur

Kur dikush zhduket, duhet të prisni një ditë ose 24 orë tjetër për të raportuar zhdukjen? Jo. Gjithçka duhet të raportohet menjëherë në polici.

Vikingët

Vikingët perceptoheshin si një fis i egër me helmeta me brirë. Në realitet, këto helmeta janë bërë nga një projektues në shekullin e 19-të për qëllimet e operës së Wagner.

Ajnshtajni

Ekziston një histori që Albert Ajnshtajni shkoi në shkollë përmirësuese në matematikë në shkollë, megjithëse kjo është absurditet i plotë.

Peshk i kuq

Që këto kafshë kanë një kujtesë prej tre sekondash është gjithashtu një trillim. Peshku i kuq mund të mbahet mend deri në tre muaj.

Çamçakëz

Ekziston një mit urban që i frikëson fëmijët dhe thotë se nëse çamçakëzi gëlltitet, ai qëndron në trup për shtatë vitet e ardhshme. Sigurisht, kjo nuk është e vërtetë, sepse stomaku është mjaft i fortë për të tretur çamçakëzin. /albeu.com/