Këto janë 6 sekretet e veturave, që vetëm shoferet me përvojë i dinë (FOTO LAJM)

Shoferët të cilët kanë eksperiencë me vetura, dinë gjëra më shumë rreth tyre se ata pa eksperiencë. Shumica e gjërave që ata mund të shpjegojnë janë të dobishme thuajse për çdo shofer.

Pavarësisht nëse keni në pronësi një veturë për vite me radhë ose thjesht jeni mësuar duke vozitur atë, ka shumë gjëra që mund të mos i dini për veturën tuaj. Në fakt, ekspertët e vërtetë të veturave do t’ju tregojnë se disa nga gjërat që mendoni se i dini për veturën tuaj mund të jenë më pak se të vërteta.

Bright Side ka përmbledhur gjashtë gjërat të cilat mund të ju ndihmojnë rreth problemeve në veturë.

Bateria juaj e miaknës mund të mos ketë nevojë të zëvendësohet.

Nëse duket se keni probleme me baterinë e veturës tuaj, instinkti juaj i parë mund të jetë që bateria të zëvendësohet. Shpesh, telat e baterisë janë problemi për shkak të gërryerjes. Një mënyrë për t’i rregulluar ata është derdhja e Coca-Cola’s në tela dhe ndihmon në luftimin e erozionit. Nëse kjo nuk funksionon ju duhet të provoni ta mbushni dhe kështu kurseni para. Nëse bleni bateri duhet të sigurohuni që ajo është e re.

Është shumë e rëndësishme që të siguroheni që të mos mbaroni karburantin, se sa rezervarin ta mbani të pastërt


Nëse mendoni se duhet të rimbushni vajin e veturës tuaj çdo 3,000 milje, duhet të dini se ekspertët në të vërtetë sugjeruan të prisni deri rreth 7.500 milje, me disa profesionistë që pretendojnë se është e sigurt të prisni rreth 10,000 milje.

Kontrolloni ndryshkun te frenat


Kur dëgjoni frenat e veturës tuaj duke bërë një tingull zhurmues dhe sikur ato po ‘kruhen’ me gomën, instinkti juaj i parë është të shkoni t’i zëvendësoni ato. Normalisht, mund të jetë më mirë të keni që frenat të trajtohen për ndryshkje, të cilat mund të hiqen lehtësisht duke e larë, copëtuar apo edhe duke e shkatërruar, transmeton Gazeta Metro. Në përgjithësi, shtresat e frenave nuk kanë nevojë të zëvendësohen derisa të shpenzohen 90%.

Kurrë mos e pyetni mekanikun tuaj se a duhet të ndërrohen gomat


Kurrë mos e bëni gabimin duke pyetur mekanikun se a duhet të ndërrohen gomat e veturës. Jo vetëm që është e vështirë të vërehet nëse ato njëmend janë të reja, por edhe mund të jenë më të dobëta se ato parapraket. Nëse keni patjetër nevojë që t’i ndërroni ato, atëherë kur të shkoni te automekaniku qëndroni afër dhe shikojeni për punën që e bën. Gomat e vjetra bëni me shkumës në mënyrë që të siguroheni se ato do të jenë gomat e juaja të vjetrat.

Mos kini frikë nga drita e kontrollit të motorit.

Arsyeja më e zakonshme që drita juaj e kontrollit të motorit shfaqet në pultin tuaj, është sepse kapaku juaj i gazit nuk është i fiksuar sa duhet, duke bërë që oksigjeni të hyjë brenda vijës së gazit. Shpesh, ajo që shfaqet në pultin tuaj varet nga modelimi i çështjeve të veturës ose softuerit në vend të problemeve aktuale me veturës, shkruan Metro.

Ju ndoshta nuk keni nevojë për aditivë të veçantë.

Një specialist i veturës ose mekaniku duhet të sugjerojnë aditivë të caktuar për motorin tuaj, rezervuarin e gazit ose transmetimin për të ndihmuar në përmirësimin e performancës së veturës suaj. Realisht, vetura juaj tashmë merr aditivë të veçantë nga benzina dhe vaji i motorit. Gjëja e rëndësishme për të mbajtur mend këtu është thjesht të ndryshoni rregullisht vajin.


Shtuar 14.01.2022 16:16