Ja kur duhet të shkoni në shtrat, në mënyrë që të zgjoheni herët në mëngjes

Në një botë “ideale”, do të kishit luksin të shkoni në shtrat herët dhe më pas të zgjoheni herët, për të pasur një ditë produktive në vazhdim.

Por disa angazhime, si detyrat e punës ose kujdesi për fëmijët, mund ta bëjnë të vështirë respektimin e filozofisë “herët në shtrat, herët për t’u ngritur”.

Shkuarja në shtrat ndërsa është errësirë mund t’ju sigurojë që të pushoni mjaftueshëm, duke e bërë gjithashtu më të lehtë të bini në gjumë. Është gjithashtu e rëndësishme që të flini rregullisht sasinë e duhur për të ndihmuar në parandalimin e pasojave të mundshme shëndetësore.

Ju mund të përcaktoni orarin më të mirë të gjumit për orarin tuaj bazuar në kohën kur duhet të zgjoheni në mëngjes dhe duke numëruar mbrapsht me 7 orë ( minimumi i rekomanduar për një natë për të rriturit).

Për shembull, nëse duhet të zgjoheni deri në orën 6 të mëngjesit, duhet të mendoni të mbyllni sytë para orës 23:00.

Burimi Healthline


Shtuar 6.05.2024 16:28