I dinit?! Këto janë 5 shkaqet e shpërthimit të akneve

Pothuajse të gjithë ne në një moment të jetës sonë përballemi me puçrrat dhe efektet që ato kanë si në pamjen tonë të jashtme, ashtu edhe në vetëbesimin dhe shëndetin tonë mendor. Dhe e vërteta është se trajtimi aktual i akneve është një proces veçanërisht kohë dhe i vështirë, për të cilin duhet të besoni dhe të konsultoheni me ekspertët.

Megjithatë, faktorët që ndikojnë dhe shkaktojnë puçrra në lëkurën tonë janë aq të shumtë saqë pothuajse na bëjnë të dëshpërohemi.

Pikërisht kur menduat se kishit gjetur rutinën ideale të kujdesit për lëkurën, shfaqet një puçërr e re dhe përsëri. Sido që të jetë dhe cilado qoftë situata me të cilën po përballeni, nëse doni lëkurë të pastër dhe të lëmuar dhe keni nevojë për disa udhëzime, ne jemi këtu për t’ju ndihmuar.

Si mund të ndaloj shpërthimet e akneve në fytyrën time? Nëse kjo është pyetja që ju shqetëson kohët e fundit, jeni në rrugën e gabuar.

Pse krijohen aknet?

Puçrrat zakonisht janë rezultat i mbiprodhimit të substancave yndyrore ose i prishjes së funksionimit normal të hormoneve tona. Në thelb, hormonet rrisin prodhimin e “vajit” dhe rrjedhimisht yndyrës dhe çojnë në rritjen e baktereve të cilat nga ana tjetër krijojnë puçrra.

Çfarë mund t’i shkaktojë?

-Maska mbrojtëse rëndon lëkurën tuaj dhe shkakton akne.

-Mungesa e gjumit shkakton shpërthime të akneve

-Dieta juaj mund të ndikojë në gjendjen e lëkurës tuaj.

-Pirja e duhanit dëmton lëkurën tuaj.

-Mos e prekni herë pas here lëkurën ose aknet.


Shtuar 13.03.2024 15:39