Hiqni dorë! Pasi të lexoni këtë informacion nuk do ta pini më kafen me qumësht

Kombinimi i qumështit me kafenë ka një përdorim të gjerë, pasi jep një shije më të lehtë dhe të shijshme. Por sipas një hulumtimi ky zakon ka efekte negative në shëndet. Nëse e konsumoni kafen me qumësht, duhet të hiqni dorë për këto tre arsye.

Kombinimi i kafeinës dhe kazeinës (proteina e qumështit) krijon mpiksje në stomak që janë shumë të vështira për t’u tretur. Kështu, jo vetëm që kafeja me qumësht nuk bëhet më e lehtë, por gjithashtu mund të shkaktojë intolerancë.

Qumështi në kafe shkakton sekretimin e kalciumit përmes urinës, ndërsa rrit sekretimin e kalciumit në zorrë. Kafja e thjeshtë nuk përmban kalori dhe yndyrë. Kur kombinohet me qumësht, rritet numri i kalorive dhe yndyrave të panevojshme që konsumojmë, veçanërisht kur pimë shumë kafe çdo ditë.

Shtuar 12.02.2022 10:16