Gabimi që vajzat dhe gratë bëjnë me të mbaruar vera, po ju shkakton plakjen e parakohshme

Shumë njerëz kanë probleme me lëkurën e thatë, veçanërisht gjatë dimrit kur shenjat përkeqësohen.

Për shkak të ekspozimit ndaj të ftohtit, lëkura thahet dhe acarohet, gjë që ndërlikon aktivitetet tona të përditshme. Përveç kësaj, ka kruajtje, ndjenjë të pakëndshme dhe skuqje.

Zakonisht nuk jemi të vetëdijshëm se disa nga gjërat që ne bëjmë çdo ditë, në fakt e dëmtojnë edhe më shumë lëkurën.

Sapuni pastron duart nga bakteret, por largon vajrat thelbësorë prej tyre, duke bërë që lëkura të thahet. Për sa kohë që nuk i lani duart më shumë se dhjetë herë në ditë, nuk keni pse të shqetësoheni për këtë problem.

Edhe dezinfektuesi i duarve nuk është një zgjidhje e mirë pasi përmban alkol që shkatërron shtresën e jashtme të duarve, e cila irriton lëkurën dhe shkakton acarim. Prandaj, pasi të keni dezinfektuar duart tuaja, aplikoni një losion për t’i mbrojtur ato.

Uji i nxehtë ndërsa jemi duke bërë dush na ngroh më shumë gjatë dimrit, por largon shtresën mbrojtëse të lëkurës, duke rezultuar në tharje dhe zhveshje të lëkurës. Prandaj, duhet të shmangni dushin me ujë shumë të nxehtë.