Çfarë do ndodhë me WhatsApp-in tuaj nëse merrni mesazhe nga numrat e panjohur?

WhatsApp njoftoi dje se është duke nxjerrë një përditësim të ri sigurie për t’i bërë përdoruesit të ndihen të sigurt kur marrin një mesazh nga një numër i panjohur.

Sipas WaBetaInfo, përditësimi i ri po lëshohet përmes programit beta të Google Play, duke e çuar versionin deri në 2.23.16.6.

Funksioni është i disponueshëm për disa testues beta që instalojnë versionin më të fundit të WhatsApp për Android dhe do të bëhet i mundur për më shumë përdorues në ditët në vijim.

Përdoruesit mund t’i bllokojnë ose raportojnë numrat e panjohur, megjithatë, tani atyre u jepen disa informacione në lidhje me mënyrën se si të qëndrojnë të sigurt në chat duke kontrolluar emrin e profilit, foton e profilit dhe kodin e shtetit të numrit të telefonit. Po ashtu, nëse merrni një mesazh nga dikush që nuk e njihni, dërguesi nuk do ta dijë që e keni lexuar mesazhin e tij, nëse nuk i përgjigjeni ose nuk e regjistroni kontaktin.

Kjo veçori jo vetëm që ofron privatësi, por gjithashtu i lejon përdoruesit të kenë kontroll mbi ndërveprimet.


Shtuar 28.07.2023 19:43