5 këshilla për të pasur më shumë vetëbesim

E vërteta është se është shumë e vështirë të mbash vetëvlerësim të lartë sepse ka kaq shumë gjëra që nuk mund t’i kontrollosh në jetë që ndikojnë në idenë dhe përshtypjen që ke për veten tënde.

Por nëse ndiqni këshillat që ju ofrojmë, do të ndiheni më të lartë të vetëvlerësimit dhe do të fitoni besimin që ju nevojitet për të ndryshuar jetën tuaj.

Si e bën atë:

1. Kërkoni të gjeni dhe kuptoni shkakun ose shkaqet që ju kanë bërë të ndiheni kështu. Para se të gjeni ndonjë zgjidhje, duhet ta njihni problemin.

2. Dëgjoni muzikë! Dihet që muzika gjithmonë ka pasur një veti tepër të dobishme, prandaj përdoret për kaq shumë procedura shërimi! Gjithmonë kemi nevojë për të, veçanërisht kur jemi në “fundin” tonë.

3. Mos u pajtoni me gjëra dhe situata që nuk ju bëjnë të ndiheni mirë dhe mund të mos ju përshtaten aspak. Nuk është çështje egoizmi, por respekti për veten, dëshirat dhe nevojat tuaja.

4. Ndaloni së foluri negativisht për veten tuaj! Mos e degradoni veten, si do ju vlerësojnë të tjerët nëse nuk vlerësoni veten?!

5. Filloni të thoni “po” për atë që ju frikëson, sepse këtu është një pjesë e rëndësishme e vetes. Bëjeni për veten tuaj, për të provuar veten dhe pikat tuaja të forta, për askënd tjetër./albeu.com


Shtuar 12.05.2021 15:22