5 gjërat që mund të bëni nëse bëheni milioner brënda natës

Të gjithë duam të bëhemi milionerë, por mos u mashtroni.

Çfarë të bëjmë me kaq shumë para nëse fitojmë Lotarinë brenda natës? Economista.es e ka përmbledhur këtë përmes librit “Milionerët e përditshëm” dhe ka arritur në përfundimin se kushdo me një pasuri gjigante bën 5 gjëra për të qëndruar në këmbë dhe për të përmirësuar edhe më shumë të ardhurat e tij, shkruan albeu.com.

1-Shpenzoni më pak. 94% e milionerëve shpenzojnë më pak se sa bëjnë. Kjo shifër është shumë më e lartë se 55% e pjesës tjetër të popullsisë. Kështu rritet trashëgimia.

2-Ata kërkojnë mundësi biznesi : 93% e milionerëve përdorin kuponë zbritjeje. Po, si ato që shfaqen në aplikacionin Burger King. Çdo mundësi kursimi nënkupton një rritje të kapitalit.

3-Ata bëjnë një buxhet: 200 dollarë mesatarisht në shpenzimet e restorantit. Aq sa keni, kurseni dhe ruajeni kështu trashëgiminë tuaj.

4-Qëndroni në kontroll. 97% e milionerëve janë të vetëdijshëm se e kanë nën kontroll fatin e tyre. Bëni një plan dhe qëndroni në të.

5-Prandaj, ndryshe nga sa besojnë shumë, milionerët preferojnë të jenë të përmbajtur në shpenzimet në vend që të shpërdorojnë të gjitha paratë që kanë për të siguruar kontrollin mbi jetën e tyre. /albeu.com/

Shtuar 1.03.2022 15:52