15 prill, Dita Botërore e Artit, historia dhe rëndësia e saj

Arti ka fuqinë që jo vetëm të sjellë bukuri dhe dritë në një botë që shpesh mund të jetë e errët, por gjithashtu mund të bëjë ndryshim duke i dhënë zë lëvizjeve politike dhe ndryshimeve shoqërore.

Dita Botërore e Artit është këtu për të treguar vlerësimin dhe për të festuar ata që kanë dhënë kontribute të artit në botë, si dhe artistin e përditshëm që mund të jetë i gjallë në të gjithë njerëzit!

Historia e Ditës Botërore të Artit

Dita e parë Botërore e Artit u festua në vitin 2012 kur filloi nga IAA (Shoqata Ndërkombëtare e Artit) me idenë për të promovuar ndërgjegjësimin për aktivitetin krijues në të gjithë globin.

Ideja për këtë ditë u miratua nga më shumë se 150 artistë si dhe nga të gjitha komitetet kombëtare të organizatës IAA. Dhe për shkak të kësaj lidhjeje, Dita Botërore e Artit vazhdon të mbështetet dhe promovohet nga UNESCO.

Dita Botërore e Artit synon të rrisë ndërgjegjësimin dhe të nderojë kontributet që kanë dhënë artistë të ndryshëm në mbarë botën, duke promovuar njëkohësisht rëndësinë e artit në jetën e çdo njeriu.

Përveç kësaj, organizatorët e kësaj dite shpresojnë se ajo do të ngjall interes për rëndësinë e artit, duke inkurajuar edukimin artistik si një rrugë drejt edukimit gjithëpërfshirës dhe të barabartë.

Planeti është i mbushur me njerëz të mahnitshëm që kanë krijuar dhe do të vazhdojnë të krijojnë të gjitha llojet e veprave të pabesueshme të artit.

Dita Botërore e Artit është këtu për të shfaqur atë art, për të treguar vlerësimin për të dhe për të inkurajuar të tjerët që të përfshihen në krijimin e tij!


Shtuar 15.04.2024 13:59