Zyrtari thirrje qeverisë greke: Hapni kufijtë me Shqipërinë, po bëhet dëm i madh ekonomik

Nënprefekti grek i Thesprotisë Thonas Pitulis i ka bërë një kërkesë qeverisë për hapjen e pikave kufitare të Qafë-Botës dhe Merxhanit.

Duke marrë shkas dhe nga hapja e Kapshticës për punëtorët sezonalë, Pitulis i është drejtuar me letër të hapur ministrit të Çështjeve Sociale dhe Trajtimit të Krizave, Nikos Chardalias, duke i kërkuar të hapen kufijtë, ndërsa vë theksin te dëmi i madh ekonomik i zonës nga mbyllja mbi një vit dhe ndalimi i punëtorëve sezonalë.

Gjithashtu, ai ka theksuar se minoritarët apo emigrantët shqiptarë, që duan të arrijnë në Greqi, përdorin monopatet e gatshme të viteve 90′, që do të thotë se vendimi është i kotë në realitet.

Si dhe është referuar në padrejtësinë që u bëhet, sidomos minoritarëve, por edhe punëtorëve sezonalë, që ndihmojnë ekonominë e vendit, nga momenti që të dhënat epidemiologjike janë më se të lejueshme, sipas shifrave tepër të ulëta në Shqipëri.