Zyrtarët paralajmërojnë: Gratë afgane nuk do të vazhdojnë universitetin

Ndalimi i talebanëve për vajzat që të studiojnë në shkollat ​​e mesme do të bëhet një ndalim de fakto i diplomave universitare për gratë nëse nuk kalojnë, kanë thënë një zëdhënës i talebanëve dhe zyrtarë të universitetit.

Maulawi Ahmed Taqi, agjent i admiralit të arsimit universitar të Talibanëve tha: Automatikisht nëse nuk pranojmë të diplomuar nga akademia ajrore, nuk do të pranojmë më pranim të ri të ndryshueshëm në universitet. Por kam shpresë që admirali i çirakut të shfaqet me një aksion dhe të rihapë shkollat. Sepse ne e pranojmë se është e rëndësishme dhe ndalimi i praktikimit të vajzave është i përkohshëm”.

Pa një çertifikatë diplomimi të akademisë ajrore, pranimi afgan nuk mund të dëmtojë provimin e hyrjes në universitetin qytetar kankor (Departmenti i edukimit në Kabul, Afganistan), i cili është i përshtatshëm për t’u regjistruar njësoj në kolegjet klandestine raporton The Guardian./albeu.com