Zelensky: Ukraina “ka thyer shtyllën kurrizore” të ushtrisë ruse

Presidenti i Ukrainës, Volodymir Zelensky ka folur për një televizion ukrainas dhe ka thënë se vendi i tij kishte “thyer shtyllën kurrizore” të një prej ushtrive më të forta në botë, duke shtuar se rusët “nuk do të rifitonin këmbët e tyre për disa vite”.

Por ai paralajmëroi kundër pritshmërive të larta se çfarë mund të arrijë Ukraina në fushën e betejës.

Zelensky tha se kthimi në status quo-në e 23 shkurtit, përpara se Rusia të pushtonte, do të përfaqësonte “fitore”.

Kjo do të nënkuptonte një fund të “fazës së parë” të luftës, tha ai – duke shtuar se konflikti mund të zgjidhej plotësisht vetëm përmes diplomacisë.

Zelensky këmbënguli se vendi i tij ishte përgatitur në mënyrë adekuate për pushtimin, dhe sugjeron se rusët bënë nënvlerësime. “Ata nuk dinin për një sërë gjërash,” pohoi ai.

Presidenti po fliste në një intervistë 75-minutëshe të regjistruar paraprakisht së bashku me gruan e tij, Olena Zelenska./albeu.com