Zelensky i “tërheq veshin” Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura: Mos merrni vendime pa mua në vazhdim

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelenskiy ka kërkuar një shpjegim nga Shtabi i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura të Ukrainës në lidhje me kufizimet e udhëtimit të rekrutëve, raporton Kyiv Independent.

“I kërkoj Shtabit të Përgjithshëm të mos marrë vendime të ngjashme pa mua në në vazhdim,” tha ai.

 

Më 5 korrik, Shtabi i Përgjithshëm i Forcave të Armatosura të Ukrainës tha se individët që i nënshtrohen shërbimit ushtarak, rekrutët dhe rezervistët do të duhet të marrin leje nga zyra lokale e regjistrimit dhe regjistrimit ushtarak në mënyrë që të largohen nga vendbanimi i tyre.