Zbulohet shkaku i zjarrit në Spitalin Covid në Tetovë ku humbën jetën 14 persona

Prokuoria Publike Themelore në Tetovë është dorëzuar raporti i ekspertizës së gjurmëve nga zjarri në Spitalin modular në Tetovë, ku vidqën 14 persona.

Sipas Prokurorisë, arsyea e zjarrit ishte nxehja e kambolls që pasoi me djegjen e kutisë lidhëse.

“Me ekspertizën është vërtetuar se zjarri është shkaktuar si pasojë e rrjetit të shkurtër elektrik nëpërmjet ngarkesës së madhe në kabllon kyçëse të defirbilatorit me anë të cilit është kryer reanimimi i pacientëve në njërën nga dhomat e spitalit. Nxehja e kabllos ka shkaktuar djegie në kutisë lidhëse nga kablloja e vazhduar në të cilin kanë qenë të kyçura defibrilatori, mbushësi për telefon celular dhe një aparat. Pas shfaqjes së shkëndisë, personeli mjekësor është përpjekur që të shuajë zjarrin, por është shkaktuar shpërthim i hovshëm i zjarri në tërë objektin, duke shkuar drejt paneleve të kulmit, pastaj në drejtim të paneleve të murit dhe inventarit të spitalit. Duke e pasur parasysh se të gjithë pacientët kanë qenë të kyçur në përçuesin për ndihmë oksigjenike, dhe me këtë edhe prania e caktuar e oksigjenit në tërë hapësirën e spitalit është rritur, si dhe për shkak të dëmtimit të instalimit të oksigjenit gjatë zjarrit, zjarri është shpërndarë në tërë objektin për periudhë të shkurtër kohore”, thuhet më tej në njoftim.

“Kjo ekspertizë është vetëm njëra nga dëshmitë e siguruara. Pritet që në Prokurorinë Publike Themelore të arrijnë edhe raportet dhe të dhënat për të cilat Prokuroria ka dhënë urdhër dhe udhëzim edhe deri te institucionet tjera përkatëse, si dhe ekspertiza të cilat duhet të arrijnë deri te institucionet përkatëse, si dhe ekspertiza që duhet të arrijnë sipas ndihmës juridike të kërkuar nga ekspertë të Gjermanisë. Njëkohësisht Prokuroria në mënyrë intensive do të veprojë në lëndën dhe do të ndërmarre aktivitetet për zbardhjen e plotë të rastit”, njoftohet nga Prokuroria. /albeu.com/


Shtuar 5.10.2021 14:13