Yuri Kim: Secili nga ne të luajë një rol për t’i dhënë fund dhunës ndaj grave

Ambasadorja e SHBA-ve Yuri Kim mori pjesë në shfaqjen premierë të “Të dalësh mbi dhunën”, një dokumentar i fuqishëm mbi dhunën ndaj grave dhe mjetet në dispozicion për të ndihmuar dhe fuqizuar viktimat.

Gjatë fjalës së saj, Kim tha se të gjithë duhet të luajmë një rol në parandalimin e dhunës ndaj grave.

“Sipas Kombeve të Bashkuara për Gratë, “rreth 736 milionë gra në mbarë botën kanë qenë subjekte të dhunës nga partneri intim, të dhunës seksuale jo nga partnerët e tyre, ose të dyja, të paktën një herë në jetën e tyre” – kjo nënkupton 30% të grave nga mosha 15 vjeç dhe më sipër. Secili prej nesh – ligjzbatues, miq, familjarë, aktivistë – mund dhe duhet të luajë një rol të rëndësishëm në parandalimin dhe dhënien fund të dhunës ndaj nënave tona, motrave tona, kushërirave tona, vajzave tona, mikeshave tona, qënieve njerëzore si ne”, tha ambasadorja./albeu.com


Shtuar 7.10.2021 18:35