Vrau vëllanë për disa kokë bagëti në Kosovë, autori dënohet me 21 vite e 6 muaj burg

Gjykata Themelore në Gjakovë, ka dënuar me 21 vite e 6 muaj burg të pandehurin J.G, i cili më 12 qershor të 2022 ka vrarë vëllanë e tij për një mosmarrveshje që kishin për disa bagëti në fshatin Sopniq të Rahovecit.

Trupi gjykues i Departamentit për Krime të Rënda, e shpalli fajtor dhe i shqiptoi dënim unik me burgim në kohëzgjatje prej 21 vjet e 6 muaj.

Sipas njoftimit nga Gjykata Themelore në Gjakovë autori është dënuar për veprat “Vrasje e rëndë” dhe “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve”.

“I pandehuri J.G. akuzohet se më 12 qershor 2021 në fshatin Sopniq të Rahovecit, në oborrin e shtëpisë së tij, pas një mosmarrëveshje rreth disa bagëtive ka privuar nga jeta vëllain e tij H.G. 65-vjeçar”, thuhet në njoftim.

Gjithashtu gjykata thotë se ka vënë në rrezik edhe dy djemtë e viktimës.

Mosmarrëveshja ka filluar kur viktima ka shkuar në oborrin e J.G. për t’ia dërguar bagëtinë.

Pas mosmarrëveshjes, J.G. e ka nxjerrë revolen nga xhepi dhe ka shtie disa herë në drejtim të ndjerit i cili ishte në ikje e sipër./albeu.com/


Shtuar 24.01.2023 15:59

Tags: