Vdekja e shqiptarit në anijen hotel në Angli, familja “pamundësi financiare” për të kthyer trupin në Shqipëri

Mediat britanike i janë rikthyer rastit tragjik të humbjes së jetës në anijen hotel të emigrantit shqiptarë Leonard Farruku më 12 dhjetor të vitit të shkuar.

BBC ka si titull “ Familja e emigrantit nuk përballon dot sjelljen e trupit në atdhe”. Në shkrim citohet e Jola e motra e Leonardit e cila ka deklaruar se: “vdekja e vëllait në të tilla rrethana ishte një tragjedi por ne tani jemi duke u përballur me një tragjedi të dytë nga pamundësia për ta sjellë trupin në Shqipëri dhe kryer ceremoninë funerale”.

Ne nuk e dimë sa të zgjasë mbledhja e shumës së nevojshme për kthimin e trupit”-citohet ajo nga BBC.

Për ta arritur këtë familja 27 vjeçarit Leonard Farruku ka kërkuar ndihmën e kujtdo që mundet përmes faqes GoFound, ku synohet të mblidhen 10.000 paund për të mbuluar shpenzimet e sjellës së trupit të tij në Shqipëri.

Megjithëse Leonard Farruku i dha fund jetës në anijen-hotel e menaxhuar nga qeveria angleze, ministria e punëve të brendshme Home Office, refuzoi të ndihmojë financiarisht kthimin e trupit në Shqipëri.

Sekretari shtetit për çështjet e brendshme James Cleverly për vdekjen e Leonard Farrukut tha se do të “ketë një hetim të plotë”.

Disa ditë më parë në mediat britanike u publikua një vlerësim për politikën e akomodimit të emigrantëve në anijen hotel Bibby Stocholm ku theksohej se emigrantët përballeshin me diskriminime. Por ky raport vlerësimi u fshi nga faqja e Home Office me argumentin se ishte publikuar gabimisht. /Top Channel


Shtuar 2.01.2024 22:20