Vala e dytë shkatërruese, India porosit 300 milion doza të një vaksine të paaprovuar

India ka porositur 300 milion doza të një vaksine të papranuar të koronavirusit mes një vale shkatërruese të dytë.

Vaksina pa emër nga firma indiane Biologjike E është në provat e Fazës 3 dhe kishte treguar “rezultate premtuese” në dy fazat e para, tha qeveria federale në një deklaratë.

India është vebdi i parë që ka nënshkruar marrëvjeshjen për të marrë këto vaksina që ende nuk ka marrë aprovimin e urgjencës.

India ka administruar pak më shumë se 220 milion vaksina deri më tani megjithëse shumica e 1.4 miliardë popullsisë së saj tani janë të përshtatshme për vaksinën.

Më pak se 10% e vendit ka marrë të paktën një dozë të vaksinimit, kryesisht për shkak të një mungese të vaksinave.

Megjithëse rastet me Covid kanë rënë, India ende po regjistron më shumë se 100,000 infektime të reja në ditë.

Vendi ka regjistruar më shumë se 340,000 vdekje nga virusi deri më tani, por ekspertët thonë se numri është jashtëzakonisht i nënvlerësuar./albeu.com


Shtuar 4.06.2021 08:57