Vajzat e Putin sanksionohen nga Ukraina

Sanksionet të shumta janë marrë ndaj individëve gjatë luftës në Ukrainë, nga vende të ndryshme. Dhe, së fundmi, në Ukrainë, është miratuar një paketë e re kundër 99 individëve dhe 178 personave juridikë nga Rusia dhe Bjellorusia.

Paketa përfshin masa kundër vajzave të presidentit rus Vladimir Putin.

Paketa synon gjithashtu ndërmarrjet ruse të mbrojtjes dhe zyrtarët e bankave qendrore ruse dhe bjelloruse. Kjo u njoftua nga Ministria e Riintegrimit të Territoreve të Pushtuara Përkohësisht të Ukrainës.

Lista e sanksioneve përfshin kompani dhe organizata që ndihmojnë në mënyrë indirekte përpjekjet e luftës ruse, siç janë disa furnizues të mikroelektronikës./albeu.com

Shtuar 2.09.2022 15:56