Unioni i Kontrolluesve Ajrorë i “tërheq veshin” Shqipërisë: Nuk vepron kështu një vend që synon BE

Unioni Evropian i Kontrolluesve Ajrorë ka reaguar për arrestimin e tre kontrollorëve të Albcontrol. Në një deklaratë për mediat, ATCEUC shprehet se janë të tmerruar nga lajmet më të fundit në Shqipëri.

Në reagim thuhet se në një vend që aspiron të bëhet vend anëtar i Bashkimit Evropian është e papranueshme që punonjës jetësorë siç mund të jenë kontrolluesit e trafikut ajror, arrestohen.

Albcontrol, shton  ATCEUC ka ulur në mënyrë të njëanshme pagat e punonjësve të tyre deri në 70% pa u konsultuar dhe as biseduar me Sindikatat të cilat përfaqësojnë punonjësit.

“Albcontrol ka refuzuar çdo kërkesë nga Sindikatat për të negociuar një marrëveshje kolektive të përgjegjshme për të zgjidhur këtë krizë, duke vendosur punonjësit e saj nën një stres të jashtëzakonshëm shtesë në mes të një krize globale. Si mundet që Shqipëria ta shohë veten të denjë për një të ardhme të ndritur të re si anëtar i BE-së, kur është reagimi i tij ndaj punëtorëve që ndjekin të drejtat e tyre themelore për të vepruar në një mënyrë të kujton një të kaluar të errët staliniste që shpresonim të ketë qenë varrosur, dhe arreston ata që e kundërshtojnë?”