Ukraina i kërkon Japonisë imazhe satelitore me cilësi të lartë për ta ndihmuar atë të shmangë trupat ruse

Qeveritë japoneze dhe kompanitë private operojnë satelitë që kanë aftësinë për të kapur imazhe të detajuara ditën dhe natën dhe përmes reve dhe pengesave të tjera në atmosferë.

Qeveria japoneze do të shqyrtojë me kujdes nëse ofrimi i të dhënave të tilla në Ukrainë është politikisht i pranueshëm ose i lejuar sipas kuadrit ligjor aktual, thuhet në raport pa cituar burime.

Kjo vjen pasi ushtria japoneze thotë se ka vërejtur katër anije të mëdha luftarake amfibe ruse që lundronin pranë ishujve të saj ndërsa udhëtonin në perëndim, ndoshta drejt Evropës , raportoi Reuters.

Fotot e transportit amfib, të përdorura zakonisht për zbarkimin e forcave të ekspeditës në breg, të publikuara nga ministria e mbrojtjes e Japonisë, treguan se çfarë dukej të ishin kamionë ushtarakë të ngarkuar në një prej anijeve.