“Në Kupiansk, dy fëmijë shtatëvjeçarë u plagosën, gjendja e tyre është e ashpërsisë mesatare. Ata morën plagë nga predha dhe plagë nga shpërthimi. Një grua 72-vjeçare është gjithashtu e shtruar në spital, ajo është në gjendje të rëndë”, tha administrata.

Lëndimet u morën gjatë granatimeve të armikut, vuri në dukje administrata.

Më 21 shtator, një djalë 13-vjeçar dhe katër të rritur u plagosën në Kupiansk, rajoni i Kharkiv, si pasojë e granatimeve nga trupat ruse.

Më 22 shtator, Zyra e Prokurorit Rajonal të Kharkivit raportoi se, përveç granatimeve, pas de-okupimit, pushtuesit hodhën bomba ajrore me parashutë në Kupiansk.