Tri hapa që duhet të ndiqni për të hequr njollat e rrobave

Nuk ka asgjë më të bezdisshme sesa të njolloset në një veshje, veçanërisht nëse është e re. Dhe ndërsa ka mijëra produkte për heqjen e njollave në treg, është e vështirë të dihet nëse ndonjë prej tyre bën vërtet atë që thonë në paketim. Ndërsa, nëse e çoni veshjen në pastrim kimik, mund të garantohemi se njolla do të hiqet. Por si e bëjnë këtë? Cili është sekreti i tyre?

Ekspertë nga një qendër e specializuar për heqjen e njollave, ka zbuluar rutinën e tyre të thjeshtë me tri hapa për të hequr qafe çdo njollë. “Hapi i parë do të ishte të identifikonte nëse rrobat mund të futen në lavatriçe apo nëse janë vetëm për pastrim kimik,” shpjeguan ata. “Kjo ka më shumë rëndësi sepse artikujt që janë vetëm për pastrim kimik do të kërkonin një lloj tjetër heqjeje të njollave.”

Më pas, për të hequr njollat ​​si çokollata, vera e kuqe ose bari, fërkoni një detergjent të fortë në zonën e njollosur dhe lëreni për disa minuta (ose më gjatë nëse keni kohë). Më pas futeni në lavatriçe, së bashku me pak detergjent tjetër.

“Për të siguruar rezultate optimale dhe për të hequr njollën, duhet të siguroheni që ajo të pastrohet me një cikël të plotë larjeje dhe jo me një larje të shpejtë,” shtuan ekspertët. “Gjithashtu është më mirë ta lani në larje 40 gradë dhe jo në të ftohtë.”

Temperatura e larjes është e rëndësishme sepse nxehtësia ndihmon në aktivizimin e detergjentit, si dhe ndihmon në dezinfektimin e rrobave, duke e bërë atë të duket dhe të ndjehet e pastër dhe e freskët./albeu.com