Tensionet në veri të Kosovës, flet serbi: I lutem Kurtit e Vuçiç t’na lenë të jetojmë, shqiptarët i kam shokë!

Një banor i Bërnjakës, Kosta Milovanoviq ka kërkuar që tensionet mes dy vendeve të sheshohen.

Milanoviq, ka thënë se shtetësinë e Kosovës duhet ta pranojë Serbia, njëjtë siç pranohet nga shumë vende të botës.
“Situata nuk është aq e keqe. Diçka ka me qenë mirë, Njësia Speciale e Kosovës ROSU është njësia e jonë, e Kosovës që e pranojnë të gjitha organizatat botërore.

Serbia është e vërtetë që nuk e pranon mirëpo ne duhet të jetojmë me shqiptarët. Si unë që i kam targat KM (Kosovë e Metohi) unë jam shembulli konkret, askush nuk më pengon me këto targa as shqiptarët as ROSU-ja askush, lirisht po udhëtoj”, tha ai.

Ai i lutet kryeministrit Albin Kurti dhe presidentit serb, Aleksandër Vuçiç që t’i lejojnë të jetojnë normalisht duke vijuar më tej me deklaratën se shqiptarët janë miqtë e tij.

“I lutem Qeverisë dhe Albin Kurtit, kryeministrit tonë, që të na lejojnë të jetojmë normalisht, dhe e lus Vucicin, që të na lejojë të jetojmë normalisht dhe asgjë më shumë. Unë me shqiptarë duhet të jetojë, shqiptarët janë shokët e mi, unë jam i vitit 1970 dhe kam qenë në shkollën ‘Aziz Sylejmani’ që tash quhet Sveti Sava, shkolla e mesme, në Mitrovicë. Unë kur kam qenë në shkollë të mesme ajo vetëm është quajtur ‘Aziz Sylemajni’. Ju lus që të na lënë që të jetojmë të bashku të mund të shoqërohemi përsëri”, ka thënë ai. /ekonomia online

 


Shtuar 26.09.2021 12:48