Tensione politike në Mal të Zi, Abazoviç bën deklaratën e fortë: Jam gati të jap dorëheqjen

Kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviç i është përgjigjur deklaratave dhe komenteve të Kryesisë Demokratike të Malit të Zi e cila ka kërkuar që Abazoviç të japë dorëheqjen pas zgjedhjes së organeve të drejtësisë.

Nuk ka munguar edhe reagimi nga Abazoviç, duke theksoi se është gatshëm të japë dorëheqjen.

Në një intervistë për mediat e vendit, ai është shprehur se në parim e mbështet qëndrimin e Kryesisë së Malit të Zi Demokratik.

“Të gjithë duhet të kemi një konsensus më të gjerë për zhbllokimin e gjyqësorit, të Gjykatës Kushtetuese, të drejtësisë… Le të kontribuojmë të gjithë për këtë. Po shkojmë për zgjedhje të reja, qeveri, rindërtim apo ndonjë model tjetër, por para kësaj, le të bëjmë një punë të përbashkët. Nëse kolegët e demokratëve, nëse e kam interpretuar saktë njoftimin, nëse është në ndonjë mënyrë tjetër… Unë jam gati të jap dorëheqjen”, ka thënë ai.

I pyetur nëse ka ardhur koha t’ia dorëzojmë stafetën dikujt tjetër, Abazoviç ka thënë se ajo që ka propozuar qeveria po funksionon.

“Mali i Zi ndryshon në shumë mënyra nga 30 gushti 2020 dhe të gjitha proceset që ndodhën nuk kanë ndodhur në dëm të Malit të Zi. Ky ishte detyrimi ynë. Ndonjëherë ndihemi të vetmuar në mbrojtjen e Malit të Zi civil, kjo shfaqet shpesh, por më e rëndësishmja është që procesi të vazhdojë dhe askush nuk mund ta ndalë atë”, tha Abazoviç.