Super Hëna e plotë e 1 gushtit, imazhe mbresëlënëse nga e gjithë bota

Hëna e parë e plotë e gushtit të martën mbrëma (1 gusht) i dha botës imazhe magjike në të gjithë planetin.

E para nga dy super hënat e plota të muajit, “hëna e Sturgeon,  ishte dje në pikën e saj më të afërt me Tokën, një fakt që e bëri hënën të dukej 14% më e madhe dhe 1/3 më e ndritshme se hënat e tjera të plota të vitit.

Në orën 20:31, “superhëna e plotë e blirit” arriti ndriçimin maksimal, duke qenë superhëna e dytë e plotë nga katër në 2023.

Një super hënë e plotë ndodh kur Hëna është në fazën e saj të Hënës së plotë dhe është shumë afër perigjeut, pra pikës së saj më të afërt me Tokën. Kjo është arsyeja pse ajo duket më e madhe dhe më mbresëlënëse, veçanërisht për vëzhguesit me përvojë të Hënës.

Shikoni fotot nga e gjithë bota:

Akropolis, Athinë
Selanik
Akropolis
Zaragoza, Spanjë
Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe
Johannesburg, Afrika e Jugut
Australi
Shkup, Maqedonia e Veriut


Shtuar 2.08.2023 08:30