Sulmohet serveri i SHÇBA në Ministrinë e Brendshme

Serveri i Shërbimit për Çështjet e Brendshme dhe Ankesat në ministrinë e Brendshme është hakeruar.

SHÇBA në një njoftim për mediat bën me dije se specialistët pranë Sektorit të Teknologjisë dhe Informacionit kanë arritur të parandalojnë tentativën sulm kibernetik në serverat qendror të institucionit dhe se tanimë gjithçka është nën kontroll.

Sipas, SHÇBA nga ndërhyra në kohë është bërë i mundur bllokimi këtij sulmi duke mos lejuar asnjë dëmtim apo rrjedhje informacioni të Shërbimit.

Njoftimi i plotë: 

Në përgjigje të interesit të medias, sqarojmë se specialistët pranë Sektorit të Teknologjisë dhe Informacionit (IT) në Drejtorinë e Përgjithshme të Shërbimit për Çështjet e Brendshme dhe Ankesat (SHÇBA) kanë arritur të parandalojnë një tentativë për sulm kibernetik në serverat qendror të institucionit.

Nga ndërhyrja e shpejtë dhe në kohë është bërë i mundur bllokimi i këtij sulmi duke mos lejuar asnjë dëmtim apo rrjedhje informacioni të Shërbimit. Aktualisht, specialistët e IT po punojnë për rritjen e sigurisë së mëtejshme të të gjitha sistemeve dhe rrjetit të Shërbimit.

Duke falënderuar për mirëkuptimin dhe besimin ndaj SHÇBA, lutemi që për çdo ankesë të telefononi në numrin e gjelbër (pa pagesë) 08009090./albeu.com


Shtuar 20.09.2021 20:39