Studentët e Mjekësisë nuk heqin dorë, protestë para Ministrisë së Arsimit, bllokojnë qarkullimin e Rrugës së Durrësit

Studentët e Mjekësisë janë mbledhur sërish në protestë këtë të hënë.

Ata janë grumbulluar para Ministrisë së Arsimit ku po protestojnë kundër ligjit të miratuar, që i detyron të qëndrojnë 5 vite në Shqipëri, pas përfundimit të studimeve ose në të kundërt duhet të paguajnë një tarifë të majme.

Siç shihet dhe nga pamjet, studentët kanë bllokuar totalisht qarkullimin te Rruga e Durrësit.

Kujtojmë se studentët e mjekësisë nuk kanë marrë pjesë në mësim, duke bojkotuar këtë të fundit që nga nisja e vitit të ri akademik.

Ata kanë kërkuar ballafaqim të drejtpërdrejtë me ministren e Arsimit dhe me zyrtarë të qeverisë për të kundërshtuar ligjin që sipas tyre është “i padrejtë”.

 


Shtuar 23.10.2023 17:54