Stoltenberg: Anëtarësimi i Finlandës do të forconte NATO-n

Në dritën e ofertës së Finlandës për t’u bashkuar me NATO-n, Sekretari i Përgjithshëm i aleancës Jens Stoltenberg thotë se anëtarësimi i vendit do të forconte aleancën dhe vetë Finlandën.

“Nëse Finlanda vendos të aplikojë, ata do të mirëpriten ngrohtësisht në NATO dhe procesi i anëtarësimit do të jetë i qetë dhe i shpejtë,” thotë Stoltenberg.

Finlanda thotë se po kërkon t’i bashkohet aleancës “pa vonesë”.

Stoltenberg shton: “Finlanda është një nga partnerët më të ngushtë të NATO-s, një demokraci e pjekur, një anëtare e Bashkimit Evropian dhe një kontribues i rëndësishëm për sigurinë euroatlantike”.

Shtuar 12.05.2022 12:51