Sot mblidhet Kuvendi, ja çfarë pritet të miratohet

Kuvendi i Shqipërisë do të mblidhet këtë të enjte në orën 10:00.

Gjatë punimeve pritet të miratohet akti normativ për kompensimi e çmimeve të materialeve të ndërtimit.

Përmes këtij akti qeveria kompenson ndërtuesit e kontratave publike nga 5-30% për çmimin e rritur të hekurit, çimentos, bitumit, tubave plastike, aluminit, bakrit dhe zinkut.

Por opozita ka kundërshtuar këtë akt pasi sipas tyre përfitojnë njerëz me rekorde kriminale, ndërsa 8 prej pronarëve të kompanive janë nën hetim.