Sonadzhi: 1 në 5 amerikanë beson se janë futur mikroçipe në vaksinat anti-Covid

Një në pesë amerikanë beson se janë futur mikroçipa në vaksinat anti-Covid. Ata besojnë se qeveritë I kanë vënë në mënyrë që të spiunojnë fshehurazi qytetarët, sipas një sondazhi të YouGov për Economist.

20% e të pyeturve në studim thanë që pohojnë se substanca e injektimit në vaksinat Covid-19 ishte infuzionuar me mini-pajisje të teknologjisë së përparuar.

Pavarësisht nga mungesa e provave për të mbështetur një pretendim të tillë, sondazhi zbuloi se 15% e amerikanëve thanë se kjo teori komploti ishte “ndoshta e vërtetë”, ndërsa 5% të tjerë ishin të bindur se është e vërtetë.

I njëjti sondazh tregoi se 27% e njerëzve të moshës 30-44 vjeç mbështesin këtë teori. Përveç kësaj, 8% e votuesve demokratë të Joe Biden dhe 29% e votuesve republikanë të Donald Trump janë mbështetës të kësaj teorie.

Informacioni i gabuar në lidhje me COVID-19 ka qenë një çështje e diskutueshme gjatë vitit të kaluar mes një pandemie. Kohët e fundit, Presidenti i SHBA Joe Biden tha se keqinformimi i përhapur në mediat sociale rreth virusit po “vret njerëzit”./albeu.com


Shtuar 21.07.2021 21:09