Smartfoni u “bën gropën” dy hajdutëve shqiptarë në Zvicër

Banori i një shtëpie  në Hermetschwil-Staffeln ndodhej jashtë banesës kur smartfoni i tij papritmas dha alarmin. Kamera e vëzhgimit tregoi dy persona të panjohur që po kalonin fshehurazi në shtëpinë e tij.

Ai vrapoi drejt banesës dhe gjeti derën e oborrit të hapur.

Telefoni inteligjent dha alarmin në orën 18:45 të së shtunës në mbrëmje. Megjithëse burri vrapoi menjëherë në shtëpinë e tij në Hermetschwil-Staffeln, ai gjeti vetëm një derë të hapur oborri. Ndaj ka lajmëruar menjëherë policinë, e cila ka nisur kërkimin me një qen policie.

Kërkimi ishte i suksesshëm

Pak më vonë, një patrullë mundi të ndalonte dy burra që përputheshin me përshkrimin. Kur të dyshuarit u kontrolluan, sipas policisë, iu gjetën mjetet e vjedhjes. Ata arrestuan dy shqiptarët e moshës 45 dhe 61 vjeç. Asnjëri prej tyre nuk ka vendbanim të përhershëm në Zvicër.


Shtuar 27.11.2023 13:53