Si të mbroni fëmijët tuaj nga rreziqet e internetit

Në ditët e sotme ku teknologjia gjendet kudo, është e rëndësishme t’I mbroni fëmijët nga Interneti. Më poshtë albeu.com do t’ju tregojë disa këshilla të vlefshme.

Kontrolli

Kontrolloni me fëmijën cilësimet e sigurisë dhe privatësisë së llogarive të tij dhe sigurohuni që të ketë aktivizuar opsionin e verifikimit me dy hapa (tëo steps verification) Po ashtu sigurohuni që kodet që fëmija përdor janë të sigurta.

Diskutoni

Flisni me fëmijët në mënyrë që të kuptojnë se miqtë e tyre në internet duhet të jenë miq edhe në jetën reale.

Pranimi i kërkesave për shoqëri

Në asnjë rrethanë të huajt ose miqtë e miqve nuk duhet të pranohen.

Shpjegojuni rreziqet

Flisni me fëmijët për rreziqet e ekspozimit të të dhënave personale (emrat, adresat e shtëpisë, numrat e telefonit, shkollat, etj.), Fotot (e pahijshme ose jo), dhe madje edhe postat në faqet e internetit, aplikacionet dhe shërbimet në internet.

Flisni për fotot dhe videot

Bëjuani të ditur fëmijëve se dërgimi i fotove ose videove te një person i caktuar mund të ketë pasoja negative në të ardhmen./albeu.com

Shtuar 21.06.2021 15:09