Si ta kuptoni që po tregoheni egoistë në një lidhje

Shpesh, kur e gjejmë veten në një lidhje, jemi të prirur ndaj akteve të vogla ose të mëdha egoizmit që, kur grumbullohen, mund të paraqesin një problem serioz në marrëdhënien tuaj. Të gjithë njerëzit janë natyrshëm egoistë deri në një farë mase, por është e rëndësishme të dini kur është shumë. Në çdo marrëdhënie, partneri juaj duhet të dijë se ai është prioriteti juaj i parë.

Ju e merrni partnerin tuaj “të mirëqenë”

Askujt nuk i pëlqen të merret si i mirëqenë, por fakti është se në lidhje të gjata, partnerët mund të rrëshqasin lehtësisht në të. Në një marrëdhënie, është jashtëzakonisht e rëndësishme që të ndiheni të barabartë, sepse çdo gjë që është e ndryshme mund të çojë në përçmim dhe kjo është një nga mënyrat për t’u ndarë.

Ju gjithmonë mendoni se keni të drejtë

Ajo që në të vërtetë do të thotë është se ju kurrë nuk keni mësuar se çfarë është kompromisi. Kur nuk ka kompromis në një marrëdhënie, ju filloni ta bëni lidhjen një lloj konkurrence ku gjithmonë duhet të fitoni dhe ky është fillimi i fundit.

Ju injoroni idetë e partnerit tuaj

Në një marrëdhënie, është e rëndësishme që të pranoni ndikimin e palës tjetër dhe që njëri të dëgjojë kur tjetri flet. Kjo nuk do të thotë që ju pretendoni të dëgjoni, por se jeni vërtet të interesuar për atë që thotë partneri juaj. Gjithashtu, duhet të jeni të hapur ndaj ideve të njerëzve të tjerë dhe të përpiqeni t’i realizoni ato kur të keni mundësi. Veprimet flasin më shumë se fjalët.

Shpesh “dilni” nga planet e përbashkëta

Nëse dilni shpesh nga planet e përbashkëta, partneri juaj patjetër do të ndihet sikur nuk ka më rëndësi për ju. Nëse partneri nuk ju beson, do të thotë se në marrëdhënien tuaj mungon një nga faktorët më të rëndësishëm.

Ju kërkoni trajtim preferencial

Shumë në një marrëdhënie e kanë problem të mësojnë të ndalojnë së menduari nga pozicioni “unë” dhe të fillojnë të mendojnë si “ne”. Është e rëndësishme të jesh egoist në mënyrë që një person të jetë i lumtur, por kjo nuk nënkupton një fokus absolut vetëm në një nga dy personalitetet në një marrëdhënie dashurie, sepse një marrëdhënie në të cilën dikush vuan dhe nuk ka liri nuk është një marrëdhënie dhe, herët a vonë, është e dënuar të dështojë.


Shtuar 15.04.2023 20:05