Si baronët e drogës po stërvitin bandat shqiptare për të “përmbytur” Anglinë me kokainë

Baronët e drogës të karteleve kanë trajnuar gangsterët shqiptarë për të përmbytur Britaninë e Madhe me kokainë, pasi kanë krijuar lidhje sekrete “të rëndësishme”, ka zbuluar një ekspert.

Shqiptarët sundojnë botën e krimit të drogës në Mbretërinë e Bashkuar, nga Londra dhe Manchesteri në Skoci, por ata mësuan truket brutale të tregtisë pasi fluturuan në Amerikën Latine më shumë se një dekadë më parë.

Në Amerikën Latine ata krijuan një rrjet sekret duke dërguar “ambasadorët” e tyre për të jetuar përgjithmonë dhe për të mbajtur tregtinë e drogës gjallë, shkruan The Sun.

Vite pasi shkelën për herë të parë në Meksikë dhe Kolumbi, bandat po përdorin kontaktet e tyre për të imituar suksesin e gjatë të mafies italiane.

Britania është bërë një treg aq fitimprurës për kokainën, saqë “përpunuesit e lirë” në Amerikën Latine janë në konkurrencë të përgjakshme për të ndërmjetësuar marrëveshje midis karteleve dhe bandave në Mbretërinë e Bashkuar.

Një ekspert i bandës së drogës tha për The Sun: “Marrëdhënia e tyre është e suksesshme. Pavarësisht disa vrasjeve, ajo ka qenë shumë e suksesshme.”

“Fakti që ne shohim shumë dërgesa që mbërrijnë në Evropë, të cilat shqiptarët i kanë nën kontroll, tregon se është në funksion.

“Është një lidhje e fortë dhe e vendosur mes shqiptarëve dhe karteleve.”

Eksperti i bandave tha se prania e shqiptarëve në Amerikën Latine filloi kur ata emigruan në Itali pas rënies së regjimit komunist në vitet 1990.

Atje ata mësuan se si italianët kishin lidhje të forta me kartelet e drogës, përpara se të kalonin në Amerikën Latine në fund të viteve 2000 për të krijuar lidhjet e tyre.

Ata bien dakord për marrëveshjet midis bandave dhe karteleve, duke përfshirë sasitë dhe kostot, dhe organizojnë transportin e drogës në Evropë.

Eksperti tha se sapo u krijua ky rrjet furnizuesish, bandat shqiptare në Britani dhe në pjesën tjetër të Evropës mundën të kontrollonin tregun, të shisnin më lirë dhe të shisnin më shumë./Albeu.com/