Shpërthimi me dy viktima në Lushnjë, GJKKO liron nga burgu sipërmarrësin Leonard Gjini

TIRANË– GJKKO ka liruar nga qelia sipërmarrësin Leonard Gjini, kompania e të cilit kishte marrë përsipër punimet në magazinën ku ndodhi shpërthimi në Lushnjë, dhe humbën jetën babë e bir.

GJKKO ka lënë në fuqi pezullimin nga detyra për 5 zyrtarët e bashkisë dhe IMT-së.

Pas kalimit të dosjes hetimore te SAPK,  këtë të hënë Prokuroria e Posaçme kërkoi rivlerësim të masave që kishte caktuar Gjykata e Fierit.

Shumica e personave që u është ngritur akuza janë pa masë sigurie, përveç asaj të pezullimit nga detyra të 5 punonjësve të IMT dhe Bashkisë së Lushnjës, ndërsa i vetmi që u arrestua ishte Lenonard Gjini. Tashmë GJKKO ka urdhëruar lirimin e menjëhershëm të tij, me argumentin se nuk ka prova për arrestimin e tij.

Të paktën deri në këtë fazë nuk ka akuzë zyrtare ndaj deputetit nga ana e SPAK, apo ndonjë kërkesë të bërë publike drejtuar Kuvendit.

Prokuroria e Fierit pretendoi se ka elementë të veprës panele edhe nga deputeti socialist dhe për këtë arsye shpallën moskompetencën.

Lirohet nga burgu

1-Leonard Gjini, ndërtues

Të pezulluar nga detyra

1-Robert Kola kryeinspektori i IMT Lushnjë

2- Miklovan Petro jurist i IMT Lushnjë

3- Eugert Sina inspektor i IMT Lushnjë

4- Kudret Sula inspektor i IMT Lushnjë

5- Ilmi Uku inspektor i rajonit nr 5 Bashkia Lushnjë./albeu.com


Shtuar 18.03.2024 12:59